Over mij

Welkom op website www.AureliaTree.com !

André Dümmer (1963) is een fotograaf afkomstig uit Ter Apel, gelegen in het zuiden van Westerwolde in de provincie Groningen.
Sinds 2013 is hij professioneel fotograaf gericht op natuur- en landschapsfotografie en reportages in binnen- en buitenland.
Sinds 2018 is hij secretaris van IVN: hét Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid afdeling Westerwolde-Oldambt. In februari 2019 studeerde hij af aan de Fotovakschool te Apeldoorn voor verdere verdieping in het vakgebied.
Daarnaast is hij werkzaam voor diverse weekbladen, magazines en bij de lokale online regio krant van RTV Westerwolde.

André was in de jaren 80 een fanatiek fietser waarbij tochten van Nederland naar Zwitserland geen uitzondering waren.
Tijdens deze fietstochten lag zijn interesse in het ontdekken van onbekende streken en het ontmoeten van nieuwe mensen.
Hij ontmoette tijdens een fietstocht in Zwitserland in 1986, twee Amerikanen uit Colorado die op dat moment per fiets bezig waren met een wereldreis.
Na een jarenlange vriendschap volgde in 2013 een vakantie naar Amerika; een camperreis dwars door de Verenigde Staten met uiteraard een bezoek aan zijn vrienden.
Hier deed André veel inspiratie op in het fotovakgebied; niet alleen werd hij beïnvloed door de inspirerende landschappen, maar ook aangezien zijn vrienden professionele fotografen zijn in Colorado en omstreken.
Wat voor de vakantie een leuke hobby was groeide uit tot een echte passie voor het fotograferen van landschappen.

Hij is erg enthousiast om zijn werk tentoon te kunnen stellen tijdens diverse exposities zoals van Het Groninger in mei 2018 en een uitgebreide expositie in het voorjaar van 2020 in museum Het Klooster te Ter Apel. Sinds 2019 is André CittaSlow supporter in de gemeente Westerwolde.

Als u vragen heeft, kunt u mij een e-mail sturen. De adresgegevens vindt u bij de contactgegevens.
Veel plezier op mijn website!

André Dümmer